Підбір і розрахунок теплового бака-аккумулятора

Компанія «Теплобак» здійснює технічну підтримку наших клієнтів на всіх стадіях виробничого процесу (проектування, монтаж, експлуатація опалювального обладнання).
Задати питання
Наші спеціалисти нададуть відповідь на будь-яке питання ваше питання

Розрахунок і пдбір теплового аккумулятора для будинку

Опалення будинку – непросте, але дуже важливе завдання, вирішення якого дозволить створити затишну і комфортну атмосферу для всіх членів родини. Регулярне підвищення цін на енергоносії актуалізує питання зменшення витрат на опалювання та гаряче водопостачання. Споживачі звертають увагу на сучасне обладнання, яке дозволяє ефективно використовувати тепло і при цьому економити фінанси.

У результаті розрахунків та практичних досліджень різноманітних систем опалення сучасних будинків, фахівці прийшли до висновку, що найбільшого економічного ефекту вдається досягти поєднанням кількох джерел тепла у комбіновану систему опалювання. При цьому власник будинку може використовувати як традиційні (газовий, твердопаливний чи електричний котел), так і альтернативні (сонячні колектори, теплові насоси) джерела саме тоді, коли це найбільш вигідно. Для забезпечення такої можливості на об’єктах з комбінованою системою застосовується тепловий акумулятор.

Функції теплового акумулятора в системі опалення:

  • акумуляція теплової енергії з віддачею її до опалювальної системи за необхідністю;
  • захист твердопаливного котла від закипання (бак-теплоакумулятор забирає перегріту воду й змішує її з вже охолодженою);
  • можливість одночасного використання кількох теплогенераторів в опалювальній системі; це дуже важливо, враховуючи той факт, що різні джерела тепла можуть працювати ефективно в різний час доби (сонячну енергію доцільно акумулювати вдень, коли сонце найбільш активне, а енергію від електрокотла краще накопичувати вночі, коли діє «нічний тариф» на електроенергію й тому подібне);
  • підвищення ККД та ефективності використання твердопаливного котла за рахунок повного згоряння палива;
  • можливість забезпечити будинок санітарною гарячою водою за допомогою бака-теплоакумулятора з вмонтованим теплообмінником (моделі ВТА-1, ВТА-2) або вмонтованим внутрішнім баком для ГВП (серія ВТА/Н «бак в баку»).

расчет теплоаккумулятора - Теплобак

Оскільки тепловий акумулятор – виріб достатньо габаритний, то можливість його встановлення потрібно передбачати ще на стадії проектування будинку. Його об’єм розраховують, керуючись співвідношенням 30-50 літрів теплоакумулятора на 1 кВт потужності котла. Як наслідок, теплову потужність (Вт), котру можна накопичити в баці ємнісного типу, визначають за формулою:

Q = m*cp*(T2-T1),

де m – маса речовини, котра використовується в теплоакумуляторі, кг;
cp – питома изобарна теплоємність теплоакумулируючої речовини, Вт:(кг*К);
T2 і T1 – середня температура речовини в теплоакумуляторе - кінцева і початкова відповідно, °C.

Теплоакумулятор дозволяє досягти максимально ефективного використання енергетичних ресурсів і, як наслідок, отримати тепло і комфорт у Вашому будинку за мінімальні витрати. Компанія «Теплобак» завжди готова запропонувати найбільш гнучке рішення для теплопостачання і нагріву води у Вашому домі. Ми допоможемо Вам підібрати і зробити точний розрахунок теплового акумулятора в найкоротші терміни! Замовляйте послугу та наші менеджери зв'яжуться з Вами!

Замовити послугу
Оформіть заявку на сайті, ми зконтактуємо з вами найближчим часом та надамо відповідь на всі питання, які вас цікавлять.