Буферна ємність в комбінованій системі теплопостачання

Компанія «Теплобак» здійснює технічну підтримку наших клієнтів на всіх стадіях виробничого процесу (проектування, монтаж, експлуатація опалювального обладнання).
Буферна ємність в комбінованій системі теплопостачання

Основне завдання при проектуванні системи теплопостачання — отримання максимальної ефективності від джерел теплової енергії. Велика кількість ресурсів, які використовують для отримання енергії, як викопне пальне (газові, твердопаливні котли), так і альтернативні джерела (сонячні колектори, теплові насоси, електричні котли) останнім часом поєднують в комбіновану систему опалення. Комбінація декількох генераторів підвищує ефективність як окремо кожного, так і самої системи за рахунок застосування їх в той час, коли воно є найбільш ефективним і економічним.

При створенні комбінованого механізму виникають труднощі в узгодженні роботи усіх енергоджерел, а також в отриманні 100% ефективності при максимальній економії коштів. Виникають також труднощі в тому, що економічний енергоресурс може бути максимально ефективним в той проміжок часу, коли навантаження на систему є мінімальним, тому постає завдання для накопичення в своєрідний буфер (тепловий бак-акумулятор водяного опалення), який буде віддавати її в проміжок часу пікових навантажень.

Що забезпечує буферна ємність?

Буферна ємність при використанні в комбінованій системі теплопостачання забезпечить:

  • накопичення і акумуляцію енергії, яка використовуватиметься для опалення приміщення;
  • врегулювання температурних коливань між різними джерелами, які підключені до системи;
  • виконуватиме роль гідравлічного розподільника;
  • приготування санітарної гарячої води для побутових потреб.

На рисунку зображена схема підключення різноманітних енергетичних джерел до буферної ємності ВТА-1, а також споживчі елементи опалення та ГВП. Одразу видно, що буферна ємність в комбінованій системі теплопостачання є ідеальною ланкою для врегулювання роботи такої системи.

Якщо у Вас з'явилися додаткові питання щодо роботи комбінованої системи, звертайтесь до спеціалістів нашої компанії або телефонуйте за номером телефону, що вказаний у шапці сайту. Ми з радістю Вам допоможемо та надамо усі необхідні консультації.

Замовити послугу
Оформіть заявку на сайті, ми зконтактуємо з вами найближчим часом та надамо відповідь на всі питання, які вас цікавлять.