Гаряче водопостачання від буферної ємності

Компанія «Теплобак» здійснює технічну підтримку наших клієнтів на всіх стадіях виробничого процесу (проектування, монтаж, експлуатація опалювального обладнання).

Гаряче водопостачання від буферної ємності відбувається наступним чином – через теплообмінник, який розташований у середині, протікає санітарна вода, яка нагрівається методом непрямого нагріву (до речі, пропонуємо бойлер непрямого нагріву від 160 л до 500 л). Даний метод базується на процесі передачі теплової енергії від теплоносія до води для санітарних потреб, не перемішуючись між собою. Для отримання максимальної ефективності від теплообмінника, його розташовують в середині ємності у верхній частині, де температура теплоносія є найвищою. Теплообмінник може бути зробленим у вигляді змійовика або у вигляді баку. А також виготовленим із харчової нержавіючої сталі марки AISI 304 (аналог по ГОСТу – 08Х18Н10).

Схема підключення 1

На рисунку зображена схема підключення баку з теплообмінником змієвидної форми до гарячого водопостачання. 

Процес постачання гарячої води відбувається наступним чином – на вхід теплообмінника подається проточна вода із початковою температурою, протікаючи через нього вода поступово нагрівається і на виході отримується із кінцевою температурою, яка використовується для побутових потреб. Теплообмінники є в середині теплоакумуляторів моделей ВТА-1, ВТА-2. В середині моделі ВТА-1-СОЛАР-ПЛЮС він розташований по усій висоті буферної ємності, частина витків безпосередньо розташована у теплообміннику для сонячних колекторів в нижній частині, а інша частина витків рівномірно розташована у верхній частині баку, за рахунок чого забезпечується максимальна ефективність конструкції при невисоких температурах теплоносія.

Схема підключення 2

На рисунку зображена схема підключення буферної ємності (бак в баку) з теплообмінником у вигляді баку до гарячого водопостачання. 

Стінка резервуару виготовляється гофроподібно. Це сприяє збільшенню міцності і забезпечує можлиість самоочищення від накипу. Даний процес відбувається наступним чином – на дно теплообмінника подається проточна вода із початковою температурою, накопичуючись вона поступово нагрівається і піднімається у верхню частину баку з теплообмінника, звідки вода забирається і використовується для побутових потреб. Дана конфігурація виконана в моделях ВТА/Н-1, ВТА/Н-2. В середині моделі ВТА/Н-1-СОЛАР-ПЛЮС використовується бак теплообмінник збільшеного розміру, який рівномірно розташований по всій висоті, а нижня частина безпосередньо розташована в середині теплообмінника для сонячних колекторів, що забезпечує максимальну його ефективність при невисоких температурах теплоносія.

Використання теплообмінника в середині буферної ємності, дозволяє забезпечити гаряче водопостачання для побутових потреб споживачів. Використання різного виду теплообмінників у конструкції і їхнє розташування дозволяє підібрати оптимальну модель.

Замовити послугу
Оформіть заявку на сайті, ми зконтактуємо з вами найближчим часом та надамо відповідь на всі питання, які вас цікавлять.