Тепловий насос повітря-вода - оптимальне рішення для гарячого водопостачання

Компанія «Теплобак» здійснює технічну підтримку наших клієнтів на всіх стадіях виробничого процесу (проектування, монтаж, експлуатація опалювального обладнання).
Тепловий насос повітря-вода - оптимальне рішення для гарячого водопостачання

Жити і працювати в комфортних, затишних умовах бажає будь-яка людина. Наявність гарячої води, причому постійна, є невід'ємною умовою створення відповідної атмосфери в будинку, у виробничому або адміністративному приміщенні. На жаль, системи центрального водопостачання не готові радувати нас наявністю гарячої води цілий рік, проте компанія «Теплобак» готова запропонувати ефективне і вигідне по початковим і подальшим витратам рішення. Ми розробили водонагрівач ВТП, що здійснює нагрів води і підтримку її температури на необхідному рівні від теплового насоса «повітря-вода». Використання останнього для нагріву води є найбільш оптимальним, енергозберігаючим та безпечним для здоров'я і навколишнього середовища способом.


Повітряний тепловий насос: принцип роботи

Всі ми пам'ятаємо з курсу фізики про те, що енергія присутня практично у всьому, що нас оточує. Якщо її правильно зібрати і використовувати, то навіть низькопотенційну енергію можна перетворити в високопотенційну. У цьому полягає принцип роботи будь-якого обладнання даного типу. Потужний вентилятор, забезпечує забір повітря, і пропускає його через випарник, що містить постійно циркулюючий холодоагент. У процесі нагрівання холодоагент починає випаровуватися і надходити в компресор, де відбувається його стиск і подальше нагрівання приблизно до 75-85 °С. Після цього він переміщається (під тиском) в конденсатор, де змінює свій стан на рідкий, віддаючи накопичену енергію опалювальній системі. Сконденсований холодоагент надходить у випарник, де відбувається його нагрівання під впливом навколишнього повітря. Після цього весь цикл «нагріву – випаровування – стиснення – конденсації» повторюється знову. Незаперечною перевагою даної конфігурації є можливість монтажу всередині приміщення котельні та мала площа, необхідна для правильної інсталяції виробу.

Повітряний тепловий насос використовує всі переваги насоса «повітря-вода», а також має ряд додаткових переваг.

Пропонований агрегат володіє наступними технічними і експлуатаційними характеристиками:

  • Споживана потужність для повнофункціональної роботи: 0,63 кВт;
  • Рівень теплової потужності: 2,15 кВт;
  • Об'єм ємності для нагріву води: 300 л;
  • Термін нагріву води до температури в 45 °С: приблизно 6 год;
  • Товщина шару ізоляції: 65 мм;
  • Рівень СОР: 3,8;
  • Мінімальний рівень температури повітря для використання: не більше 10 °С.

Все вище перераховане дозволяє отримати економію витрат на нагрів води майже в 4 рази. Приблизний термін окупності Ваших витрат складе (орієнтовно) 5 років. Наявність додаткового теплообмінника (вбудованого), виготовленого з нержавіючої сталі, дозволяє підключити агрегат практично до будь-якого теплогенератора для забезпечення додаткового нагріву гарячої води.

Крім можливості забезпечити гаряче водопостачання впродовж року, за допомогою нашого обладнання ви зможете також ефективно охолоджувати приміщення невеликої загальної площі.

Переваги конструкції водонагрівача ВТП разом з констукцією «повітря-вода»:

  • Встановлений контролер багатофункціонального типу з функціями тижневого таймера і автоматичною програмою «антілегіонелла»;
  • Встановлено компресор, ефективністю роботи якого забезпечується зниження експлуатаційних витрат, довготривалий термін його корисної служби і постійна наявність води з температурою +62 °С;
  • Місцем розташування конденсатора є зовнішня поверхня бака, чим суттєво збільшений теплообмін і мінімізовано час, необхідний для нагрівання води; завдяки використанню непрямого методу нагрівання води, повністю виключено витік холодоагенту в нагріту воду;
  • Встановлений великий випарник, в якому витримана оптимальна відстань між ламелями – цим забезпечується висока ефективність роботи представленого агрегату, навіть в особливо складних умовах;
  • Водонагрівач ВТП має спеціальний вбудований магнієвий анод, що забезпечує ефективний захист поверхні від корозії, а товщина ізолюючого шару мінімізує втрати енергії.

Якщо ви бажаєте забезпечити максимальний комфорт свого будинку або іншого приміщення з мінімальними інвестиціями і наступними щомісячними витратами, то агрегат, розроблений компанією «Теплобак», підходить для цих цілей ідеально.


Замовити послугу
Оформіть заявку на сайті, ми зконтактуємо з вами найближчим часом та надамо відповідь на всі питання, які вас цікавлять.