Теплоакумулятори із нержавіючої сталі в системах гарячого водопостачання

Компанія «Теплобак» здійснює технічну підтримку наших клієнтів на всіх стадіях виробничого процесу (проектування, монтаж, експлуатація опалювального обладнання).
Теплоакумулятори із нержавіючої сталі в системах гарячого водопостачання

Різноманітні конфігурації системи водопостачання покривають потреби споживачів у воді кожного дня. Оскільки кожен споживач використовує різний об’єм води, то вона створюється під його потреби з використанням відповідних складових одиниць. На об’єктах з періодичними потребами у великих об’ємах теплої води і підвищеними санітарними вимогами до системи постачання води (харчова промисловість, заклади готельно-ресторанного комплексу, лікувальні заклади тощо) встановлюють теплоакумулятори з нержавіючої сталі, оскільки такі потреби не завжди можна покрити за рахунок різного роду котлів. Використання баків відповідного об’єму забезпечують покриття потреби у воді у відповідний період часу.

Бойлери ВТН виготовляються з харчової нержавіючої сталі марки AISI 304 (аналог по ГОСТу – 08Х18Н10), забезпечуючи поставлені санітарні вимоги до води. Модель ВТН-1 має в своїй конструкції два теплообмінника з нержавіючої сталі, що дозволяє його використовувати у бівалентних системах. Теплоносій, протікаючи через теплообмінники, підігріває санітарну воду у методом непрямого нагріву. Нижній теплообмінник зазвичай приєднується до низькотемпературних джерел тепла (сонячний колектор, тепловий насос, установки утилізації тепла), а верхній, в свою чергу, – до високотемпературних (газовий, електричний котел), і використовується для догріву рідини до необхідної температури. В конструкції моделі ВТН-2 передбачено один теплообмінник, який можна підключати до різних джерел енергії. Конструкція ВТН-3 не оснащена теплообмінниками, через що він є ідеальним для накопичення гарячої санітарної води.

Схема підключення

На рисунку зображена схема підключення моделі ВТН-1 до системи постачання води. Використання двох теплообмінників дозволяє збільшити ефективність і забезпечити економічну роботу джерел енергії. Підключені до нижнього теплообмінника сонячний колектор і до верхнього – газовий котел, забезпечують рівномірне нагрівання санітарної води в бакові.

Вибравши оптимальну модель теплоакумуляторів з нержавіючої сталі для водопостачання, забезпечується стабільна робота при періодичних споживчих потребах у великих об’ємах води.

Замовити послугу
Оформіть заявку на сайті, ми зконтактуємо з вами найближчим часом та надамо відповідь на всі питання, які вас цікавлять.